Nieuws voor u van NOVA-HUIS - NOVA HUIS

NOVA-HUIS LOGO
Ga naar de inhoud
Nieuws voor U!
webportaal NOVA-HUIS

NOVA-HUIS is een webportaal voor hen die ontwerpen, plattegronden, ontwerpers en bouwers zoeken. NOVA-HUIS is onderdeel van ATLANTA-MBS, PREFAB staalframebouw productiebedrijf. De woningen worden veelal gebouwd door de regionale bouw-organisaties  


standaard NOVA HUIS woningen Energielabel a+++
Standaard hoge kwaliteit bouw levert standaard een hoger Energielabel.  
De NOVA-HUIS  woningen worden standaard BETER gebouwd. dit betekend dat er veel isolaties worden ingebracht en er luchtdicht wordt gebouwd. Tesamen met een efficient verwarmingssysteem en een pakket PV panelen (zonnepanelen) verkrijgen de NOVA-HUIS woningen staandaard Energielabel A+++. en dat merkt u aan de energiekosten, nu en in de toekomst.
Meer lenen voor een energiezuinige woning, Energielabel krijgt invloed maximale hypotheek.
Koop je een woning met een laag energieverbruik, dan mag je vanaf 2024 meer lenen. Afhankelijk van het energielabel mag een bepaald bedrag buiten beschouwing worden gelaten, en kun je dus optellen bij je maximale hypotheek.    
A+++ € 20.000,- tot € 30.000,-
A++++ zonder energieprestatiegarantie € 40.000,-
A++++ met energieprestatiegarantie voor minimaal 10 jaar € 50.000,-
  Het bouwen van een woning met A++++ label is eenvoudiger te realiseren  bij een andere manier van bouwen zoals het bij Staalframebouw het geval is. Er is dan al standaard aanmerkelijk meer isolatie dan bij een massieve woning. De isolatielagen kunnen  door de open bouwconstructie eenvoudig kan worden uitgebreid. Bij een woning van 400 m3 kost een upgrade van een A+++ naar een A++++ ca. € 7.500,00. Uiteraard heeft de upgrade ook voordelen en leidt tot nog minder energieverbruik waardoor deze investering zichzelf op termijn terugverdient.


ATLANTA PREFAB bouwen met staalframebouw elementen
de BENG is er. straks wordt het ENG..

Vanaf 1 januari 2021 is de BENG nrom in werking getreden. BENG staat voor Bijna Energieneutraal. Dit is de opvolger van de EPC berekening en deze nieuwe norm zal er voor zorgen dat beter bouwen steeds meer de gebruikelijk wordt en afscheid zal worden genomen van de traditionele zware bouwproducten. Lichte PREFAB bouw zal daarbij een steeds belangrijkere rol spelen. Aannemers kiezen steeds vaker PREFAB bouw als uitgangspunt voor hun projecten. Met de PREFAB bouwelementen van ATLANTA MBS wordt een consistente kwaliteit gewaarborgd. Deze elementen leveren luchtdichte en energiearme woningen op, een belangrijk onderdeel van die nieuwe BENG normen. de opvolger heet ENG en u raad het al: dat staat voor Energieneutraal.   

Wilt een u meer informatie?  stuur een mail!

NOVA HUIS moderne woning in kubistische stijl ontwerpen en bouwen in energieneutrale uitvoering K142
NOVAHUIS BOUWTEAM
Beter bouwen met Staalframebouw

Bouwen anno nu vraagt om andere bouwsystemen, Staalframeframebouw is een beproefde bouwmethode die als uitstekend als basis dient voor sterke, stabiele, stille, krimp en rekvrije en energiearme woningen. Installatie voor ventilatie, verwarming en koeling kunnen in de wanden en de vloersystemen worden ingebracht.

Wilt een u meer informatie?  stuur een mail!

NOVA HUIS moderne woning in kubistische stijl ontwerpen en bouwen in energieneutrale uitvoering K142
Bouwkavel in beeld? De NOVA-HUIS Architecten staan voor u klaar!

Heeft u een kavel op het oog en wilt u weten of uw woonwensen realiseerbaar zijn? Laat dan een ervaren NOVA-HUIS Architect geheel vrijblijvend bij u thuis komen voor een KOSTELOOS gesprek omtrent de mogelijkheden en haalbaarheid. Indien de plannen volgens u haalbaar zijn wordt voor een schappelijk bedrag een mooi SCHETSONTWERP gemaakt met daarbij een een bouwkostenbegroting zodat u echt weet waar u aan toe bent. Daarna mag u beslissen of u wilt doorgaan met NOVA-HUIS.

neem contact op voor een afspraak!
NOVAHUIS BOUWTEAM
Bouw met een bouwteam en bespaar kosten!

Bouwen met een bouwteam betekend dat u, voordat de aannemer er bij komt alle zaken in beeld heeft: het defintieve ontwerp, het bouwsysteem en alle kosten die er gemaakt moeten worden voor de bouw.

Maak een afspraak voor een bouwteam traject!
NOVAHUIS BOUWTEAM
Staalframebouw rukt op!

Nieuwe moderne energiearme woningen worden anno nu steeds vaker gebouwd met een modern bouwsysteem, bijvoorbeeld staalframebouw. Dit slimme bouwsysteem is de logische opvolger van want tot voor kort de standaard voor energiearm bouwen was houtskeletbouw. Dit bouwsysteem kenmerkte zich doordat de wanden mee konde isoleren en daarmee bijdroegen aan een fijn binnenklimaat en een energiearme of passieve woning. Constructief echter heeft houtskeletbouw zijn beperkingen die niet gelden voor het bouwen met licht staal. Wilt u ook weten of staalframebouw geschikt is voor u en uw nieuwe ontwerpen?


De aanvraag omgevingsvergunning gaat vanaf 2024 radicaal veranderen (WABO /WKB)

Eerste projecten met WKB

De aanvraag omgevingsvergunning is vanaf 01-2024 veranderd doordat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking is getreden. Dit geld voorlopig voor de bouw van grondgebonden woningen (gevolgklasse 1). Vanaf 01-2024 wordt er geen inhoudelijke Bouwbesluittoets meer uitgevoerd door de gemeente. De vergunninghouder ( lees de opdrachtgever) is dan verplicht zijn bouwplan door een private kwaliteitsborger te laten toetsen aan het Bouwbesluit. Na de oplevering blijft de aannemer aansprakelijk voor gebreken en tekortkomingen waarvan hij niet kan aantonen dat die hem niet zijn aan te rekenen.

NOVA-HUIS voert inmiddels de eerste WKB trajecten uit. Mede door de prefab-bouwmethode valt de omzetting van gemeentelijke controle naar die van marktpartijen in praktijk reuze mee. NOVA-HUIS heeft enkele partijen geselecteerd die op een pragmatische manier het proces begeleiden en de bouw namens de opdrachtgever controleren. de gemiddelde kosten voor een WKB traject bedragen voor een vrijstaande woningen ca. € 6000,00, Daarvan krijgt de opdrachtgever een gedeelte terug door minder leges kosten bij de gemeente.
NOVA-HUIS geen gas meer
Terug naar de inhoud